Breukelen in het zonnetje


Zonnestroom voor huurders in De Poel.

Zonnestroom voor huurders in De Poel.

Helaas heeft het project “Zonnestroom voor huurders” in de wijk De Poel niet geleid tot de installatie bij de bewoners. Het lag daarbij zeker niet aan de betrokkenheid of het enthousiasme van de bewoners zelf. Er was ruim voldoende animo om het project te laten slagen, ook bij de woningbouwvereniging en bij aanbieders. Doorslaggevend waren echter de onzekerheden, zoals de overheidsmaatregelen rond de energiebelasting en salderingsregeling.

 Nieuws over dit project uit 2015:

Een huiseigenaar besluit zelf om wel of geen zonnestroom op zijn dak te leggen. U, als huurder, heeft die keuze niet, omdat het dak het eigendom van uw verhuurder is, in dit geval Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. Dat wil zeggen: tot nu toe had u die keuze niet. Wij van Huis2050 hebben uw Woningbouwvereniging er van kunnen overtuigen dat zonnestroom een verstandige en duurzame keuze is met voordelen voor huurder en geen nadelen voor de verhuurder. Als u het wilt – en uw dak geschikt is – dan kunnen er binnen enkele maanden zonnepanelen op uw dak liggen.

Uw wijk De Poel is in Breukelen geselecteerd als de eerste wijk waar we dit project gaan starten. Van de 106 woningen die er in aanmerking komen, zijn er volgens een eerste analyse 60 geschikt voor het plaatsen van zonnestroom en zelfs 40 zeer geschikt. Klik hier om de geschiktheid van uw woning te bekijken. De volgende stap is om u te overtuigen. Ons uitgangspunt is namelijk: geen draagvlak, geen doorgang. Pas als u de voordelen ziet, komen de zonnepanelen. Lees ook de reacties van enkele wijkbewoners. Op woensdag 28 oktober was er een informatie-avond. In het onderstaande formulier kunt u ook uw interesse aangeven.