Eerste reacties uit De Poel


Ook u kunt op deze pagina vermeld worden. Stuur uw bericht naar Huis2050 of vul het formulier in.

 

Marian Dorhout en Hidde Timmer bij hun huis in de Jan Evertse Boutstraat.

Marian Dorhout en Hidde Timmer bij hun huis in de Jan Evertse Boutstraat.

Marian Dorhout en Hidde Timmer wonen al enkele jaren met veel plezier in hun huis in de Jan Evertse Boutstraat. Op de vraag wat zij vinden van zonnepanelen komt in eerste instantie een kritische reactie van Hidde: “Dat hangt ervan af wat die ons kosten.” Het stel is milieubewust bezig: afvalscheiding, spaarlampen, een mooie groene tuin. Wat ze kunnen doen, doen ze. Als de voordelen voor de groene zonnestroom duidelijk worden, slaat de terughoudendheid om in enthousiasme. Marian: “Zo wil ik wel zonnepanelen op m’n dak!”.

 

Cor en Herma Jacobs uit de Joris Dircksenstraat.

Cor en Herma Jacobs uit de Joris Dircksenstraat.

Cor en Herma Jacobs wonen al 11 jaar met veel plezier in de Joris Dircksenstraat op nummer 6. De mooi verlichte tuin is uniek, zelfs ‘Man bijt Hond’ is er voor langs gekomen. Daar gebruiken ze LED-verlichting voor en zitten ondanks die tuinverlichting op een gemiddeld verbruik van zo’n 3200 kWh per jaar. Het idee van zonnepanelen op het dak spreekt ze wel aan. Cor zegt daarover: “Wij willen zeker ook zelf stroom opwekken. Maar dan wel zwart op wit gegarandeerd, dat wij niet voor verrassingen komen te staan voor wat betreft bij voorbeeld belastingaanslagen of extra heffing op onze huur of iets dergelijks. Dus wij komen graag op de infoavond hierover, want wij hebben toch wel interesse in zonnepanelen.”

 

De familie Den Hartog in de Jan Evertse Boutstraat 22.

De familie Den Hartog in de Jan Evertse Boutstraat 22.

De familie Den Hartog woont al bijna 30 jaar in de Jan Evertse Boutstraat 22. Hun kinderen zijn er opgegroeid en ze wonen er nog steeds graag. De heer Den Hartog is een huurder die heel veel zaken aan de woning heeft verbeterd. Hij vertelt: ”De HR-ketel bijvoorbeeld, die heb ik helemaal zelf geïnstalleerd. Wat er verder aan energiebesparing aan deze woning mogelijk is, dat is gedaan.” Hij is dan ook zeker gevoelig voor een eventuele aanpassing van zijn woning met zonnepanelen. De heer Den Hartog ontbreekt het niet aan energiebewustzijn: “Mijn interesse is gewekt, ik ben benieuwd wat die informatieavond gaat opleveren en ik hoop dat veel buren gaan meedoen, dat maakt de daken ook mooier”, aldus deze betrokken buurtbewoner.