Voorbeeldwoning


Definitief ontwerp voor de WABO-aanvraag.

Nieuwsbrieven over Passiefhuis Breukelen:

Huis2050 laat graag zien wat er allemaal kan. Door architectenbureau Studio Kaart is het ontwerp aangeleverd voor de nieuwbouw van woonhuis en kantoor voor Huis2050-oprichter Cock van der Kaaij. Ook vanwege zijn werk in de duurzaamheidscommunicatie wil hij met dit (voorbeeld)project zijn visitekaartje afgeven.

Het concept van Passief Bouwen is leidend. Dat betekent een zeer energie-arm gebouw dat volop gebruikt maakt van de passieve zonne-instraling en voor ruimteverwarming maximaal 15 kWh/m2/jr gebruikt.

Directievoering wordt door Huis2050 zelf uitgevoerd. Door het concept van slow building bewaken we de kwaliteit en beheersen we de kosten. Duurzaam denkenden uit de bouwkolom worden hierbij van harte uitgenodigd om vanuit hun passie, expertise en ambitie een bijdrage te leveren aan de realisering van dit voorbeeldproject. In de nieuwsbrieven is te zien welke partners al meedoen. Leeflang Bouwbedrijf heeft in 2016 de fundering gemaakt, de kelder aangelegd en de vloer gestort. Alles is goed geïsoleerd met 28cm XPS, zodat er een goede basis is gelegd voor de verder opbouw van het Passiefhuis. Dat is gebeurd voorzien in 2017. Het is uitgevoerd in houtskeletbouw met 36cm hoge I-liggers van Steico. De kozijnen zijn van Finstral en hebben 3-voudig glas en uiteraard goede kierdichting.

Het project is centraal gelegen in het land, makkelijk bereikbaar per auto en per trein. Er worden zowel voor, tijdens als na de bouw rondleidingen en trainingen gegeven. Tijdens de open dagen in november 2015, 2016 en 2017 (Duurzame Huizenroute) wisten al honderden bezoekers de bouwlocatie te vinden. Ook een presentatie in het Duurzaamheidshuis Stichtse Vecht kon op veel belangstelling rekenen. Ook komt er regelmatig onaangekondigd bezoek, als het verkeer weer eens vast staat op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht…

Voor particulieren die meer de diepte in willen gaan, is de Strippenkaart ontwikkeld. Die geeft recht op 6 of 12 uren voor bijvoorbeeld advies (second opinions!), meedenken of rekenen en kost respectievelijk € 200,- (alleen tijdens de Duurzame Huizenroute) of € 495,- (inclusief BTW). Stuur een bericht als u hiervan gebruik wilt maken.

Om het ontwerpboek te bekijken, klik hier.

Om de beveiligde pagina met alle documenten te bezoeken, klikt u hier en voert u het wachtwoord in.