Uw vragen


Woningbouwvereniging en Huis2050 trekken samen op.

Woningbouwvereniging en Huis2050 trekken samen op. April 2016 is de plaatsing.

Uit ervaring weten wij dat er veel vragen zijn rondom zonnestroom, ook bij huurders. Staat uw vraag er niet bij? Maak dan gebruik van het reactieformulier.

Wat is mijn voordeel?

Het uiteindelijke voordeel voor u als huurder is afhankelijk van de keuze voor de leverancier. Huis2050 is onafhankelijk en wil in elke situatie de beste aanbieder kunnen adviseren. Soms betekent dat voor u een direct voordeel (bijvoorbeeld tussen 50 en 100 euro per jaar), soms betekent dat bevriezing van de stroomprijs voor onbeperkte tijd. Soms wordt er gekozen voor een wijkfonds. In ieder geval worden zowel u als het milieu er niet slechter van.

Hoe werkt dat?

U betaalt maandelijks een bedrag voor de huur van de installatie en tegelijkertijd betaalt u minder voor uw stroom. Het verschil tussen die twee is uw voordeel.

Aan wie betaal ik de huur van de installatie?

In principe aan de woningcorporatie. Directe verrekening met de aanbieder van de zonnestroom is ook een mogelijkheid. Dit verkleint echter soms uw directe financiële voordeel.

Wat houdt bevriezing van de stroomprijs in?

Sommige aanbieders garanderen dat de stroomprijs voor onbepaalde tijd (lees: zolang u er woont) bevroren wordt. Dit houdt simpelweg in dat er geen jaarlijkse verhoging komt voor de prijs per kWh. Bij dalende energieprijzen is zo’n garantie niet zo zinvol.

Wat zijn de risico’s?

Dat antwoord is vrij simpel: voor de huurders zijn er eigenlijk geen risico’s.

Wat moet ik zelf doen?

Ook hier weer een kort antwoord: niets. De installatie wordt door een externe partij gedaan (afhankelijk van de uiteindelijke keuze van de leverancier). U verleent hooguit één dag toegang tot uw woning. De werking van uw installatie wordt op afstand gemonitord en onderhoud wordt eveneens door de installateur gedaan.

Wat kan ik zelf doen?

Zonnestroom is een duurzaam product met duidelijke voordelen. Indien u ook overtuigt bent van de voordelen van zonnestroom voor huurders, dan kunt u helpen uw buurtgenoten ook mee te laten doen.

Kan ik er vanaf als ik dat wil of zit ik er aan vast?

De plaatsing is in principe voor onbepaalde tijd (soms voor 20 jaar) en is gebonden aan de woning. Mocht u verhuizen dan neemt de volgende bewoner het gebruik over.

Kan ik kiezen welke panelen erop komen?

Ja, als huurder heeft u inspraak in de keuze voor de panelen en andere technieken die gebruikt gaan worden.

Kan ik zelf ook investeren?

Daar is nu nog niet in voorzien, maar Huis2050 sluit geen enkele samenwerking op voorhand uit. Ook hier geldt dat elk project zijn eigen karakter heeft.

Kan ik nog meer besparingen doen?

Dit project gaat over zonnestroom, maar u kunt zeker aangeven waar u nog meer behoefte aan heeft. Wij nemen deze wensen mee naar uw woningcorporatie en de aanbieders. Huis2050 heeft niet voor niets als doel: elk gebouw naar energie-nul!

Mijn vraag staat er niet bij!

Gebruik het reactieformulier om dit ons te laten weten en wij beantwoorden uw vraag.